Carne de vita cu castraveti murati si sos de smantana
PrinteazaCarne de vita cu castraveti murati si sos de smantana din: muschi de vita, ceapa, ciuperci, castraveciori murati, sfecla rosie, ulei, sare, piper, faina, vin alb, supa de carne, mustar, smantana.
- 600 g muschi file de vita
- 2 cepe
- 400 g ciuperci Champignon
- 2 castraveciori murati
- 1 radacina de sfecla rosie mica, fiarta
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 1-2 lingurite faina
- 50 ml vin alb
- 200 ml supa de carne
- 2-3 linguri mustar
- 200 g smantana
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţele. Se toacă ceapa. Se curăţă şi se taie jumătăţi ciupercile. Castraveciorii şi sfecla roşie se taie fâşii. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea la foc iute, în porţii succesive, amestecând. Se condimentează şi se aşază într-o cratiţa. Se adaugă în tigaie 2 linguri de ulei.
Se călesc ceapa şi ciupercile şi se pudrează cu făină. Se toarnă vin şi | supă, se dau în clocot şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se adaugă la carnea din cratiţă şi se încălzesc împreună. Se adaugă în cratiţă smântână amestecată cu muştar şi se amestecă; se încălzeşte, dar nu se lasă să fiarbă.
Se adaugă castraveciori, sfeclă, sare, piper şi zahăr. Se serveşte cu cartofi.
Carne de vita cu castraveti murati si sos de smantana
Pofta buna!