Carne de vita cu ceapa de arpagic
PrinteazaCarne de vita cu ceapa de arpagic din: ulei, ceapa, carne de vita, usturoi, vin, scortisoara, piper, sare, otet, pasta.
- 60 ml ulei de masline
- 700 g ceapa de arpagic
- 1 kg carne de vita
- 3 catei de usturoi
- 125 ml vin rosu
- scortisoara intreaga
- 6 boabe piper rosu
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1 foaie de dafin
- sare
- 1 lingura otet rosu
- 2 linguri pasta de rosii
- 375 ml apa
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se rumenesc cepele la foc potrivit amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite se pune in tigaie si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama.
Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp.
Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora.
Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
Pofta buna!