Carne de vita cu fasole
PrinteazaO reteta de carne de vita cu fasole din: carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, fasole baobe, faina, chimen, smantana, sare si piper.
- 1 kg carne tocată de vită
- 100 g unt
- 3 cepe
- 3 căţei usturoi
- 7 roşii
- 3 ardei graşi, diferit coloraţi
- 1 ardei iute
- 500 g fasole boabe
- 3 linguri faină
- 1 lingură chimen pisat
- 2 pahare smântână
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe în apă rece, schimbându-se apa după câteva clocote. Când este fiartă pe jumătate, se adaugă carnea tocată amestecată cu ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, roşiile fară pieliţe, tăiate felii, şi ardeiul tăiat rondele fine.
Se sărează, se piperează şi se completează cu un pahar cu apă. Se pune capacul pe vas şi se adaugă chimenul amestecat cu faină şi puţină zeamă din mâncare. Se lasă la foc mic ceva mai mult de o oră. înainte de a fi servită, se toarnă deasupra smântână.
Poftă bună!