Carne de vita cu legume si verdeata
PrinteazaCarne de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, ulei, ceapa, vinete, fasole verde, morcov, patrunjel, vin, rosii, ardei gras, sare, usturoi, foi de dafin, verdeata.
- 700 g carne de vită
- 1/3 pahar ulei
- 2-3 cepe
- 2 vinete
- 2 pahare fasole verde
- 1 morcov
- 2 rădăcini pătrunjel
- 5-6 roşii
- 1/3 pahar vin
- 3 ardei graşi, sare
- sare
- piper negru măcinat
- 1-2 căţei de usturoi
- foi de dafin
- 1-2 linguri verdeaţă tăiată
Mod de preparare:
Carnea se spală, se usucă, se taie bucăţele, se bate, se presară cu sare, piper şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă, periodic amestecîndu-se, pînă carnea devine moale.
Vinetele se curăţă, se taie rondele cu grosimea 3-4 cm, se opăresc, se storc şi se prăjesc pe ambele părţi. Fasolea se curăţă de aţe şi se taie în două. Ardeii se opăresc, se înlătură pedunculul şi seminţele, se spălă şi se taie fidea. Fasolea şi ardeii se prăjesc în ulei.
Carnea prăjită se amestecă cu legume, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, sarea, piperul, verdeaţa, se toarnă vinul şi se înăbuşă 25-35 minute. Foile de dafin şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit. Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă.
Carne de vita cu legume si verdeata
Pofta buna!
Foarte buna carnea de vita cu legume