Carne de vită cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de carne de vita cu: fasole verde, morcov, dovlecel, telina, ceapa verde, usturoi verde, sos de soia, sare, piper, faina, ulei.
- 4 şniţele de vită
- 200 g fasole verde
- un morcov
- un dovlecel
- o ţelină mică
- două legături ceapă verde
- două fire usturoi verde
- două linguri de sos de soia
- sare
- piper
- două linguri de făină
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Ceapa verde şi usturoiul se spală, se taie rondele şi se pun într-un castron. Fasolea verde se fierbe cu puţină sare şi se taie în bucăţi mai mici.
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un castronel. Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe sau felii subţiri. Şniţelele de vită se taie fâşii, se condimentează şi se trec prin făină. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune carnea de vită şi se prăjeşte la foc potrivit până devine aurie.
Se adaugă sosul de soia, se mai ţine două minute pe foc şi se scoate într-un castron. Se mai pune puţin ulei, se adaugă morcovul, ţelina, dovlecelul şi se călesc până se înmoaie.
Se presară fasolea verde, ceapa şi usturoiul, sare şi piper. Se adaugă carnea prăjită şi sosul din castron, se amestecă şi se mai ţin pe foc încă cinci minute.
Carne de vită cu legume
Pofta buna!