Carne de vita cu orez si vinete
PrinteazaCarne de vita cu orez si vinete din: carne de vita, orez, vinete, supa de carne, ceapa, sare, piper.
- 1 kg carne de vită
- 1 kg orez
- 1 kg vinete
- 2 pahare orez
- 2 pahare supă de carne
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele, curăţate de coajă şi cotoare, se taie rondele şi se prăjesc în ulei. Când s-au rumenit, pe ambele feţe, se scot şi se scurg. Carnea se spală, se taie bucăţi potrivite şi se prăjeşte în ulei, pe toate feţele.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt, piperul şi sarea şi se acoperă totul cu apă. Se lasă la fiert şi, când totul e gata, se scoate carnea din oală şi se pune pe o farfurie. în alt vas se presară pe fund atâta orez cât să-l acopere uniform şi se etajează cu bucăţi de came.
Se pune deasupra un strat de vinete. Se continuă stratificarea până la epuizarea tuturor ingredientelor. Se toarnă deasupra aproximativ două pahare cu supa în care a fiert carnea şi se introduce la cuptor.
Când este gata, se răstoarnă cu atenţie într-un vas mai mare şi se lasă câteva minute pe foc slab. Se ia de pe foc când este frumos rumenită.
Se serveşte caldă, cu salată verde.
Pofta buna!