Carne de vita cu oua

Printeaza

Carne de vita cu oua din: carne de vita, slanina, ceapa, unt, cartofi, untura, oua, sare, piper.

Ingrediente:Carne de vita cu oua

  • 350 g carne de vită
  • 70 g slănină afumată
  • 2 cepe roşii, de dimensiuni medii
  • 40 g unt
  • 400 g cartofi
  • 3 linguri untură de porc (necondimentată)
  • 3 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă. Una dintre cepe se taie mărunt, se căleşte în ulei încins, apoi se adaugă carnea tăiată fâşii şi se prăjeşte 10 minute, până se rumeneşte.

Cartofii se decojesc şi se taie rondele.

Slănina se taie mărunt şi se topeşte, apoi se adaugă untura şi se căleşte cealaltă ceapă, tăiată mărunt. Ouăle se bat bine, se condimentează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste carne şi cartofi.

Se introduce cratiţa în cuptor pentru 5-10 minute. Mâncarea se serveşte cu salată verde stropită cu oţet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.