Carne de vita cu oua
PrinteazaCarne de vita cu oua din: carne de vita, slanina, ceapa, unt, cartofi, untura, oua, sare, piper.
- 350 g carne de vită
- 70 g slănină afumată
- 2 cepe roşii, de dimensiuni medii
- 40 g unt
- 400 g cartofi
- 3 linguri untură de porc (necondimentată)
- 3 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă. Una dintre cepe se taie mărunt, se căleşte în ulei încins, apoi se adaugă carnea tăiată fâşii şi se prăjeşte 10 minute, până se rumeneşte.
Cartofii se decojesc şi se taie rondele.
Slănina se taie mărunt şi se topeşte, apoi se adaugă untura şi se căleşte cealaltă ceapă, tăiată mărunt. Ouăle se bat bine, se condimentează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste carne şi cartofi.
Se introduce cratiţa în cuptor pentru 5-10 minute. Mâncarea se serveşte cu salată verde stropită cu oţet.
Pofta buna!