Carne de vita cu sos bechamel si vinete
PrinteazaCarne de vita cu sos bechamel si vinete din: carne de vita, margarina, ceapa, ardei capia, ardei iute, pasta de rosii, rosii, sare, piper, apa, usturoi, vinete, faina, lapte, branza.
- 700 g carne de vită, tăiată bucăţi mici
- 50 g margarină
- 4-5 cepe mici
- 2 ardei capia
- 1 ardei iute
- 2 linguri pastă de roşii
- 3-4 roşii decojite, tăiate bucăţi
- sare
- piper
- apă fierbinte
- 3 căţei de usturoi
Pentru sos:
- 3 vinete mai mici, dar lunguieţe
- 70 g margarină
- 2 linguri făină
- 300 ml lapte
- 200 g brânză sărată rasă
Mod de preparare:
Intr-un vas, pui la topit margarina şi, după ce s-a topit, adaugi ceapa curăţată, tăiată doar în două. Laşi pe foc, amestecând continuu până se rumeneşte. Adaugi apoi carnea, ardeii tăiaţi bucăţi, roşiile tăiate cubuleţe, pasta de roşii şi apă fierbinte, cât să acopere totul. Condimentezi, acoperi vasul şi laşi la foc moderat, timp de 40 de minute. Dacă apa a scăzut mult, mai adaugi, pui şi usturoiul pisat şi mai fierbi 5-6 minute.
Coci vinetele, le cureţi şi le toci mărunt. într-un wok pui 70 g margarină la topit, adaugi făina, amesteci şi torni şi laptele. Tot amestecând, pui şi vinetele şi laşi pe foc până se îngroaşă. La urmă presari brânza rasă şi laşi pe foc 2-3 minute, amestecând mereu.
Pe o farfurie plată, pui în formă de cuib sosul beşamel cu vinete, iar în mijloc aşezi acea „preferată” a sultanului. Poţi orna cu frunze de pătrunjel sau busuioc.
Carne de vita cu sos bechamel si vinete
Pofta buna!