Carne de vita cu sos de stafide
PrinteazaCarne de vita cu sos de stafide din: pulpa de vita, slanina, morcov, dafin, otet, piper, usturoi, cimbrisor, vin, faina, untura, stafide.
- 800 g pulpă spate
- 60 g slănină afumată
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 foaie dafin
- 100 ml oţet din vin
- câteva boabe de piper
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbrişor
- 250 ml vin roşu
- 80 g untură
- 1 lingură pastă de roşii
- 100 g stafide
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Slănina se taie felii subţiri şi, cu un cuţit, se împănează bucata de carne. Se aşază apoi într-o cratită mai mare.
Morcovul şi păstârnacul se curăţă, se taie felii, se pun în cratiţă, alături de usturoi, frunza de dafin, cimbrişorul şi piperul boabe.
Oţetul se diluează cu 150 ml de apă, se dă în clocot, apoi se lasă să se răcească, după care se amestecă totul cu vinul roşu şi se stropeşte carnea. Se introduce cratiţa în cuptor pentru 24 de ore.
După acest interval, carnea se scoate din marinată şi se prăjeşte în unttura încinsă pe toate părţile. Marinata se strecoară, legumele se adaugă în cratiţa cu carne, iar după 3 minute se pune pasta de roşii şi marinata.
Se acoperă cratiţa şi se intrroduce în cuptor 2 ore, la foc slab. Când este gata, carnea se scoate, iar sosul se strecoară şi se drege cu făina, care s-a omogenizat cu puţină apă rece.
Se presară stafidels şi se mai lasă să dea câteva clocote. Carnea se serveşte ci sosul de stafide, cartofi fierţi şi salată de varză roşie.
Pofta buna!