Carne de vita cu sos picant
PrinteazaCarne de vita cu sos picant din: carne, cartofi, smantana, sos, ceapa, faina, unt.
- 500 g de carne
- 1 kg cartofi
- 3/4 pahar smintina
- 1 lingura de sos
- 2 cepe
- 1 lingura faina
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai.
Ceapa curatata si spalata se taie subtire si se prajeste in unt. Cind ceapa s-a rumenit, se adauga carnea taiata, sarata si piperata si se prajeste 5-6 minute, amestecindu-se cu furculita.
Se presara apoi carnea cu faina, se amesteca si se prajeste din nou 2-3 minute.
Dupa aceea se adauga smintina, se amesteca, se fierbe 2-3 minute, se drege cu sos picant (sau bulion de rosii) si se adauga sare dupa gust.
Ca garnitura se servesc cartofi prajiti. Carnea si cartofii se pot presara cu marar sau patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!