Carne de vita in foitaj
PrinteazaCarne de vita in foitaj din: carne de vita, ceapa, bulion, dovlecei, ulei, sare, piper.
- 600 g carne de vită tocată
- 2 cepe
- o lingură bulion
- 500 ml apă
- 2 dovlecei
- 3 foi plăcintă
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In două linguri de ulei se pune ceapa tocată la călit. Se presară cu sare, se adaugă carnea şi se lasă ia călit până ce îşi schimbă culoarea. Se pun bulionul, apa, sarea, piperul şi se lasă la fiert 15 minute.
Foile se taie pe măsura formelor de copt, în aşa fel încât marginile să rămână în sus şi să formeze, astfel, câte un coşuleţ. Se ung cu restul de ulei.
Se pun straturi alternative de rondele de dovlecei şi carne şi se lasă la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!