Carne de vita inabusita cu ceapa, cuisoare si cartofi

Printeaza

Carne de vita inabusita cu ceapa, cuisoare si cartofi din: carne de vacă, cartofi, ceapa, faina, grasime, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper sau ardei iute, patrunjel verde.

Carne de vita inabusita cu ceapa, cuisoare si cartofi

Ingrediente:

  • 500 g carne de vacă
  • 800 g cartofi
  • 2-3 cepe
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri grăsime
  • 2 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cuişoare
  • 5-6 boabe de piper sau 1 ardei iute
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Alegi carne bună, cu puţină grăsime, o tai în bucăţi de câte 80-100 g, o sărezi, piperezi, o treci prin făină şi o prăjeşti în tigaie, pe toate părţile, până când se rumeneşte.

Torni apoi în tigaia unde s-a prăjit car­nea 1 pahar cu apă, laşi să dea în clocot, strecori prin sită în cratiţa unde este pusă carnea şi mai adaugi 2 pahare cu apă fierbin­te.

Cratiţa o acoperi cu un capac şi o pui la foc mic, să fiarbă înăbuşit 2-2 1/2 ore.

După aceea, adaugi la carne ceapa tăiată mărunt şi prăjită separat, cartofii prăjiţi întregi sau tăiaţi în 2-4 bucăţi, foaia de dafin, cuişoarele, piperul sau ardeiul iute tăiat bucăţele.

Laşi să fiarbă înăbuşit, timp de o jumătate de oră. Când aduci la masă, peste carne presari pătrunjel verde tocat fin.

Alături, poţi servi castraveţi rrjuraţi, salată verde sau salată de roşii si ardei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.