Carne de vita inabusita cu ceapa, cuisoare si cartofi
PrinteazaCarne de vita inabusita cu ceapa, cuisoare si cartofi din: carne de vacă, cartofi, ceapa, faina, grasime, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper sau ardei iute, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 500 g carne de vacă
- 800 g cartofi
- 2-3 cepe
- 1 lingură făină
- 2 linguri grăsime
- 2 cepe
- 1 foaie de dafin
- 2 cuişoare
- 5-6 boabe de piper sau 1 ardei iute
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Alegi carne bună, cu puţină grăsime, o tai în bucăţi de câte 80-100 g, o sărezi, piperezi, o treci prin făină şi o prăjeşti în tigaie, pe toate părţile, până când se rumeneşte.
Torni apoi în tigaia unde s-a prăjit carnea 1 pahar cu apă, laşi să dea în clocot, strecori prin sită în cratiţa unde este pusă carnea şi mai adaugi 2 pahare cu apă fierbinte.
Cratiţa o acoperi cu un capac şi o pui la foc mic, să fiarbă înăbuşit 2-2 1/2 ore.
După aceea, adaugi la carne ceapa tăiată mărunt şi prăjită separat, cartofii prăjiţi întregi sau tăiaţi în 2-4 bucăţi, foaia de dafin, cuişoarele, piperul sau ardeiul iute tăiat bucăţele.
Laşi să fiarbă înăbuşit, timp de o jumătate de oră. Când aduci la masă, peste carne presari pătrunjel verde tocat fin.
Alături, poţi servi castraveţi rrjuraţi, salată verde sau salată de roşii si ardei.
Pofta buna!