Carne de vita, pregatita ca in Grecia
PrinteazaCarne de vita, pregatita ca in Grecia din: carne slaba de vita, vin, unt, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, branza feta, apa, ceapa, usturoi, scortisoara, oregano, sare, piper, patrunjel.
- 500 g carne slabă de vită (viţel)
- 1 ceaşcă vin roşu
- 20 g unt
- 100 g roşii tăiate cubuleţe
- 2 linguriţe pastă de tomate
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 felie brânză feta
- 100 ml apă caldă
- 2 cepe
- usturoi
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- oregano
- sare
- piper
- 2 linguri pătrunjel verde tocat fin
Mod de preparare:
Speli carnea, o zvinţi cu un prosop de bucătărie şi o tai în cuburi de 2 cm, pe care le căleşti în unt, până când se evaporă lichidul, iar carnea devine maronie.
Adaugi jumătate din vinul roşu, ceapa tocată, pasta de tomate şi roşiile. Acoperi cu apa caldă şi laşi să fiarbă cu capac, timp de 10 minute, intr-o tigaie încingi uleiul, căleşti cealaltă ceapă, usturoiul zdrobit şi le laşi până devin sticloase.
Apoi le adaugi peste carne, adăugând scorţişoară, oregano, piper, sare şi le dai la cuptor timp de 90 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, pui restul de vin, pătrunjelul şi brânza.
Laşi la cuptor până se topeşte brânza.
Pofta buna!