Carne de vitel cu bame
PrinteazaCarne de vitel cu bame din: carne de vitel, ulei, ceapa, faina, bulion, bame, rosii, verdeata, otet, sare, zeama de lamaie.
- 600 g carne de vitel
- 100 ml ulei
- 1-2 cepe
- 50 g faina
- 75 g bulion
- 750 g bame
- 250 g rosii
- 1 legatura verdeata
- 100 ml otet
- sare
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cuburi şi o înăbuşi în 50 ml ulei încins, picurând din când în când câte puţină apă. Torni apă fierbinte, cât să o acopere şi fierbi carnea la foc mediu. In uleiul rămas, căleşti ceapa tocată, adaugi făina şi stingi cu bulionul diluat cu aproximativ 150 ml apă.
Când sosul s-a mai îngroşat, îl adaugi peste carne, sărezi şi continui fierberea. Cureţi bamele, le păstrezi puţin în oţet diluat cu apă, le scurgi şi le prăjeşti în restul de ulei. Le stropeşti cu zeama de lămâie şi adaugi apă caldă, cât să le acopere.
Fierbi bamele la foc mediu, iar după 10 minute pui roşiile decojite şi tocate. Pui bamele astfel pregătite peste carne şi laşi să mai fiarbă 15-20 de minute. Serveşti preparatul presărat cu verdeaţă tocată.
Carne de vitel cu bame
Pofta buna!