Carne de vitel in sos de ton

Printeaza

Carne de vitel in sos de ton din: carne de vitel, ulei, usturoi, ton in ulei, zeama de lamaie, galbenus, ulei de masline, smantana, vin alb sec, capere, otet de fructe, sare, piper, piper de cayenne, zahar.

Ingrediente:Carne_de_vitel_in_sos_de_ton

  • 200 g carne de vitel
  • 1 lingura ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g ton in ulei
  • 3-4 fileuri de sardine
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 galbenus cat mai mare
  • 75 ml ulei de masline
  • 125 g smantana dulce
  • 4 lingurite vin alb sec
  • 1 lingurita capere
  • cateva picaturi de otet de fructe
  • sare
  • piper
  • 1 praf piper de Cayenne
  • 1 praf zahar

 

Mod de preparare:

Carnea de viţel se prăjeşte bine în ulei şi se lasă să se răcească. Carnea se taie felii subţiri. Se aşează pe o farfurie. Se presează căţeii de usturoi, tonul şi fileurile de sardină. Gălbenuşul şi zeama de lămâie se mixează împreună cu uleiul de măsline turnat tot câte o picătură până se formează maioneză.

Smântână şi vinul se amestecă, se adaugă la maioneză, obţinându-se ast-fel un sos cremos. Se condimentează. Sosul de ton astfel obţinut se porţionează deasupra cărnii de viţel şi se lasă la frigider 10-15 min. să se pătrundă.

Carne de vitel in sos de ton

Carne_de_vitel_in_sos_de_ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.