Carne de vitel in sos de ton
PrinteazaCarne de vitel in sos de ton din: carne de vitel, ulei, usturoi, ton in ulei, zeama de lamaie, galbenus, ulei de masline, smantana, vin alb sec, capere, otet de fructe, sare, piper, piper de cayenne, zahar.
- 200 g carne de vitel
- 1 lingura ulei
- 1 catel de usturoi
- 50 g ton in ulei
- 3-4 fileuri de sardine
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 galbenus cat mai mare
- 75 ml ulei de masline
- 125 g smantana dulce
- 4 lingurite vin alb sec
- 1 lingurita capere
- cateva picaturi de otet de fructe
- sare
- piper
- 1 praf piper de Cayenne
- 1 praf zahar
Mod de preparare:
Carnea de viţel se prăjeşte bine în ulei şi se lasă să se răcească. Carnea se taie felii subţiri. Se aşează pe o farfurie. Se presează căţeii de usturoi, tonul şi fileurile de sardină. Gălbenuşul şi zeama de lămâie se mixează împreună cu uleiul de măsline turnat tot câte o picătură până se formează maioneză.
Smântână şi vinul se amestecă, se adaugă la maioneză, obţinându-se ast-fel un sos cremos. Se condimentează. Sosul de ton astfel obţinut se porţionează deasupra cărnii de viţel şi se lasă la frigider 10-15 min. să se pătrundă.
Carne de vitel in sos de ton
Pofta buna!