Carne de vitel umpluta
PrinteazaCarne de vitel umpluta din: carne de vitel, parizer, carnati afumati, chifle, oua, patrunjel, ceapa, ulei, sare, piper.
- 5-600 g carne de viţel
- 250 g parizer
- 100 g cârnaţi afumaţi
- 2 chifle
- 2 ouă
- pătrunjel
- 1 ceapă verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se ia bucata de carne şi se face o incizie pe mijloc cu ajutorul unui cuţit ascuţit, după care se umple cu o compoziţie preparată în felul următor: se dau pe răzătoarea cu găuri mari parizer-ul şi carnaţii (fără pieliţă). Se adaugă chhiflele înmuiate şi bine stoarse, ouăle, sare şi piper după gust şi o legătură de pătrunjel şi ceapa verde, tăiate mănunt.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pune bucata de carne, se lasă pe foc până prinde puţină crustă, apoi se dă la cuptor pentru 40-50 de minute. Din când în când se stropeşte cu sosul din tavă. Dacă este necesar, se mai poate adăuga puţină apă. Cu puţin înainte de a scoate carnea din cuptor, se aşază deasupra 10-12 rondele de cârnaţi de casă.
Se mai lasă în cuptor câteva minute, până ce se încinge cârnatul, iar aroma acestuia a pătruns bucata de carne.
Pofta buna!