Carne în foietaj

Printeaza

O reteta de carne in foietaj din: foi de placinta, carne de vita si oaie, boaie de porumb, sare, piper, sofran, sumac, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si ulei.

Ingrediente:Carne în foietaj

  • 500 g foi de plăcintă subţiri
  • 500 g carne tocată amestec de vită şi oaie
  • 100 g boabe porumb
  • sare
  • piper
  • şofran
  • sumac
  • ardei iute măcinat
  • 2 linguriţe pastă de tomate
  • 5-6 linguriţe ulei de măsline
  • ulei pentru uns foile

 

Mod de preparare:

Se scot foile din congelator şi se lasă să se decongeleze la tempera¬tura camerei, astfel evitându-se ruperea sau sfărâmarea.

Separat, se amestecă cele două tipuri de carne, se adaugă ceapa roşie măcinată în robot si condimentele specifice.

Se toarnă uleiul de măsline şi se amestecă în continuare până ce se leagă. Se stropeşte tigaia cu ulei şi se căleşte carnea în sucul propriu.

După ce şi-a schimbat culoarea, se lasă să se răcească.

In acest timp, se dă drumul la cuptor si se lasă să se încălzească la 140°C. Se împart foile de plăcintă. Se ung cu ulei.

Jumătate se pun pe fundul tăvii, se adaugă compoziţia de carne şi se acoperă cu restul de foi. Se dă la cuptor, până se rumeneşte.

Carne în foietaj

Carne în foietaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.