Carne de ied la cuptor
PrinteazaCarne de ied la cuptor din: pulpa de ied, usturoi, rozmarin, patrunjel, mirt, slanina de porc, pesmet, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pulpă de ied
- 2 căţei de usturoi
- 1 rămurică de rozmarin
- câteva frunze de pătrunjel şi mirt
- 2 felii bune de slănină de porc
- 2 linguri cu pesmet
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Săraţi şi piperaţi carnea de ied. Inveliţi-o apoi cu felii de slănină de porc, ungeţi tava cu ulei, puneţi pulpa în tavă şi daţi-o la cuptorul cu foc potrivit.
Din timp în timp, întoarceţi bucata de carne şi stropiţi-o cu sosul din tavă.
Separat, curăţaţi usturoiul, spălaţi busuiocul, pătrunjelul şi mirtul, tocaţi-le mărunt apoi combinaţi-le cu pesmetul.
Scoateţi tava din cuptor, puneţi bucata de carne pe un suport de verdeţuri şi pesmet şi daţi din nou preparatul la cuptor pentru alte 5-7 minute.
Carne de ied la cuptor
Pofta buna!