Carne de iepure cu legume
PrinteazaCarne de iepure cu legume din: iepure, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, vin rosu, bulion, supa de pui, frunze de dafin, cimbru, sare, piper.
O sursă sănătoasă de proteine, este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină o dietă sănătoasă.
Bogată de nutrienți, cum ar fi vitamina B12, fierul și zincul, care sunt importante pentru sănătatea generală și funcționarea organismului.
Consumul excesiv de carne de iepure poate cauza creșterea nivelului de purine în organism, ceea ce poate duce la formarea de cristale în articulații și la apariția gutei.
Ingrediente:
- 1 iepure tânăr (aproximativ 1,5 kg)
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe mari, tocate mărunt
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 2 morcovi, tăiați cubulețe
- 1 cană de vin roșu
- 2 tije de țelină, tăiate cubulețe
- 1 cană de bulion sau sos de roșii
- 2 căni de supă de pui
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 2 frunze de dafin
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Curățați și tăiați iepurele în bucăți mici. Puteți cere să vă fie făcut acest lucru și la magazinul de carne, dacă nu sunteți sigur cum să procedați.
Încălziți uleiul într-un vas mare, adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până devin translucide. Pune bucățile de iepure și gătiți până se rumenesc pe toate părțile.
Adăugați morcovii și țelina și gătiți încă câteva minute.
Se pune vinul roșu și lăsați să fiarbă până când s-a redus la jumătate.
Adăugați bulionul sau sosul de roșii, supa de pui, frunzele de dafin, cimbrul, sare și piper după gust. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră, sau până când carnea de iepure este moale și suculentă.
Serviți cu garnitură de cartofi natur sau piure de cartofi, legume la grătar sau salată verde.
Pofta buna!