Carne de iepure cu vin si sos de rosii
PrinteazaCarne de iepure cu vin si sos de rosii din: carne de iepure, rosii, ceapa, vin, lamaie, unt.
- 1 kg carne de iepure
- 1 l suc de roşii
- 1 ceapă
- 1 pahar de vin alb
- 1 lămâie
- puţin unt
Mod de preparare:
Speli bine carnea de iepure şi o pui în apă rece cu sucul de la o lămâie.
O laşi cam 1 oră, după care iei carnea şi o pui într-o oală, adaugi un pahar de vin şi amesteci.
Când a scăzut aproape tot vinul, iei carnea şi o pui în farfurie.
Speli oala, pui puţin ulei, jumătate de ceapă tăiată mărunt şi carnea pregătită mai devreme. Dai oala pe foc şi amesteci până când ceapa se înmoaie şi carnea devine uşor aurie.
Scoţi carnea şi adaugi sucul de roşii, lăsând să fiarbă până acesta începe să se îngroaşe.
Adaugi carnea de iepure şi laşi să fiarbă încă puţin.
Pofta buna!
poate iti place si:
Carne de iepure cu legume si usturoi
Carne de iepure cu legume si usturoi din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu, boia dulce, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi 200 g ciuperci o […]
Carne de iepure cu legume sotate
Carne de iepure cu legume sotate din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi 200 g […]
Pofta buna!