Carne in aspic
PrinteazaCarne in aspic
Ingrediente:
- o ţelină
- un morcov
- o albitură
- sare
- piper
- o frunză de dafin
- două piepturi de găină
- două copane
- 10-15 g gelatină
Preparare:
Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert legumele tăiate în rondele, frunza de dafin, sarea şi piperul. Când legumele sunt aproape moi se adaugă carnea de găină. în timpul acesta se pune gelatina la înmuiat în puţină apă.
Când este fiartă şi carnea de găină, se scoate şi se strecoară supa. In zeamă se toarnă gelatina şi se amestecă până când se încheagă. Intr-o tavă tapetată cu folie de plastic se pun, alternativ, un rând de carne tăiată mărunt şi altul de legume.
Se toarnă gelatina călduţă şi se lasă tava în frigider la rece. Se serveşte tăiată în felii, pe frunze de salată verde.
Carne în aspic
Pofta buna!
Foarte gustoasa carnea in aspic.