Carne in untura
PrinteazaCarne in untura din: carne impanata, carne afumata, slanina, zeama de varza, telina.
- 2 kg carne împănată
- 2 kg carne afumată (ciolan afumat)
- 2 kg slănină
- 1 ceaşcă de zeamă de varză
- 3 frunze de ţelină
Mod de preparare:
Taie slănina (fără şorici) în bucăţele şi pune-o la topit într-un ceaun mare şi bine încins. Când bucăţile de slănină s-au strâns şi s-au rumenit, ia-le cu spumiera şi pune-le pe o farfurie. In grăsimea încinsă, pune bucăţile de carne tăiateîn cuburi cu dimensiunea de 4-5 cm şi adaugă zeama de varză.
Lasă să scadă şi să se rumenească frumos carnea, amestecând din când în când. După ce bucăţile sunt rumene pe toate părţile, scoate-le într-un castron. Taie bucăţile de carne afumată, pune-le la prăjit vreo zece minute în untură şi scoate-le într-un alt castron.
In untura rămasă, lasă să clocotească câteva minute frunzele de ţelină spălate şi uscate. Pune în borcane bucăţi de carne din ambele castroane şi toarnă grăsimea din ceaun strecurată. Leagă borcanele şi păstrează-le la rece.
Carne in untura
Pofta buna!