Carne inabusita cu cartofi si ghimbir
PrinteazaCarne inbusita cu cartofi si ghimbir din: ceapă, carne de porc, morcov, cartofi, ghimbir, ulei vegetal, zahăr, sos de soia, sake (sau vin alb), apă sau supă (preferabil de peşte), mazăre.
- 1 ceapă
- 150 g carne de porc (tăiată în bucăţi subţiri)
- 1 morcov (tăiat în jumătăţi de rondele, de aproximativ un centimetru grosime)
- 2 cartofi de mărime potrivită (curăţaţi de coajă şi tăiaţi în patru)
- 1 linguriţă praf ghimbir
- 1 lingură ulei vegetal
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sake (sau vin alb)
- 250 ml apă sau supă (preferabil de peşte)
- 3 linguri mazăre fiartă
Mod de preparare:
Se călesc în ulei ceapa, carneă de porc, morcovul şi cartofii, timp de aproximativ patru minute. Separat, praful de ghimbir, zahărul, sosul de soia, vinul şi supa se amestecă şi se adaugă peste carnea şi legumele călite.
Se lasă pe foc până se absoarbe aproape tot lichidul. Se adaugă mazarea, se amestecă uşor şi se opreşte focul. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!