Carne inabusita cu rozmarin si rodie
PrinteazaCarne inabusita cu rozmarin si rodie din: file de viţel, pui, iepure, bibilică, porumbel, file de porc, vănat (mistreţ, căprioară), vin roşu, rozmarin, ceapa, morcov, usturoi, telina, sare, piper rosu, suc de lamaie, suc de tomate, rodii.
Ingrediente:
- 250 g de file de viţel
- 1 pui
- 1 iepure
- o jumătate de bibilică
- 1 porumbel
- 250 g file de porc
- 1 bucată de vănat (mistreţ, căprioară) dacă e posibil
- 1 litru de vin roşu
- câteva fire de rozmarin
- 2 cepe albe
- 1 morcov
- 2 fire de ţelină
- 1 căţel de usturoi
- puţină sare
- 1 praf de piper roşu
- sucul de la 1 lămâie
- 2 rodii
- 1 kg suc de tomate proaspăt
Mod de preparare:
Se taie toată carnea bucăţi, care se vor lăsă la macerat câteva ore în vinul roşu parfumat cu.rozmarin.
Apoi, se pune uleiul de măsline la încălzit pe fundul unei cratiţe cu capac. Se adaugă sarea şi piperul înarmatei apoi se răstoarnă în oală şi se lasă să scadă la foc mic.
Se taie ceapa felii subţiri, se toacă morcovul, ţelina şi usturoiul, se degresează carnea, apoi se pune totul să se rumenească în oală, după ce s-a stropit cu sucul de lămâie.
După ce acesta s-a evaporat, se mai toarnă un pahar de vin roşu.
Acum se poate adăuga cărnii înăbuşite sosul de tomate proaspăt, trecut printr-o sită fină, dar dacă doriţi să păstraţi acestei reţete întreaga ei autenticitate etruscă, curăţaţi cu grijă de sâmburi rodiile şi adăugaţi-i acestui preparat.
Cu puţin înainte de sfârşitul fierberii, mai înainte ca vinul să se fi evaporat în întregirile, se toarnă încetişor în cratiţă câteva polonice de zeamă călduţă de came şi se procedează astfel până când toată carnea s-a făcut bine.
Atunci se ia cratiţa de pe foc. Se scot cu grijă oasele şi cartilajele, apoi se varsă amestecul de carne cvasitopit pe tartine subţiri de pâine prăjită, aşezate pe fundul unui platou mare.
Se serveşte cald, imediat ce pâinea s-a îmbibat de suc.
Pofta buna!