Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi

Printeaza

Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi din: coadă de taur, testicule de taur, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sofran, piper-roşu, vin alb sec, sare.

 

Ingrediente: Carne_inabusita_cu_sofran_piper_si_usturoi

  • 500 g coadă de taur
  • 2 testicule de taur
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 roşii bine coapte
  • 1 morcov
  • 1 praf de şofran
  • 1 praf de piper-roşu
  • 500 ml vin alb sec
  • sare

Mod de preparare:

Se taie coada de taur în bucăţi mici, eliminându-se părţile grase. Se taie şi testiculele, se taie mărunt ceapa şi se toacă ustjuroiul.

Se prăjeşte ceapa şi usturoiul într-o cratiţă apoi, fără să se aştepte să se facă maronii, se adaugă bucăţile de carne, care se rumenesc bine pe toate părţile.

Intre timp, se taie roşiile în bucăţi şi morcovii în rondele. Se pun ingredien­tele în cratiţă împreună cu şofranul, piperul roşu şi vinul alb.

Se acoperă şi se lasă la foc timp de 3 ore, adăugând, dacă este nevoie, puţină apă.

După ce fierberea s-a terminat, se lasă carnea să se liniştească în sucul ei, timp de cel puţin o oră.

Se amestecă şi se pune iar pe foc, timp de cel puţin 10 minute (20 de minute dacă a rămas o cantitate suficientă de sos).

Se serveşte cu cartofi sote sau cu tartine de pâine neagră unse cu unt.

Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi

Carne_inabusita_cu_sofran_piper_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.