Carne de miel cu ciuperci
PrinteazaO reteta simpla de carne de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, lamaie, sare, piper, vin, verdeata, smantana si ulei.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 250 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1/2 lamaie
- sare
- piper
- 1 ceasca vin
- verdeata tocata
- 1 pahar smantana
- 1 ceasca ulei
Mod de preparare:
Carnea se taie felii si se rumeneste in ulei. Se scot feliile pe o farfurie, dupa care se toaca ceapa si ciupercile si se calesc in uleiul ramas de la carne, cu vasul acoperit. Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga sare, piper, verdeata tocata si un pahar de vin alb.
Se pune carnea peste ciuperci si se acopera cu apa calda. Se lasa pe foc mic sa scade si cand este aproape gata se acreste mancarea cu zeama de la 1/2 lamaie. Se serveste cu smantana turnata deasupra si cu mamaliguta calda.
Poftă bună!