Carne de miel cu mazare
PrinteazaO reteta de carne de miel cu mazare din: carne de miel, usturoi, sare, piper, coaja de lamaie, miere, sos de soia, coriandru, chimen, samburi de ananson, amidon, ulei, mazare, supa de pui, suc de rosii si otet.
- 500 g carne de miel, ceafa
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita de coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingurita miere lichida
- 2 lingurite sos de soia
- cate 1 lingurita coriandru si chimen
- 1 lingurita samburi de anason
- 3 lingurite amidon
- ulei pentru prajit
- 500 g mazare fina
- 200 ml supa de pui (concentrat)
- 2 lingurite suc de rosii
- 2 lingurite otet
Mod de preparare:
Se degreseaza carnea si se taie cuburi. Se zdrobeste usturoiul cu putin sare intr-un mojar. Se intind pasta de usturoi peste cuburile de carne si aceastea se amesteca cu piper, coaja de lamaie, miere, sos de soia, coriandru, chimen si anason. In final se amesteca cu 2 lingurite amidon.
Intr-un wok se pune putin ulei la incins si se prajeste carnea. Se scoate carnea din wok. Se caleste mazarea in wok amestecand continuu. Supa de pui se amesteca cu suc de rosii, otet si cu restul de amidon.
Compozitia se toarna peste mazare si se lasa sa dea in clocot. Carnea se pune din nou in wok. Se amesteca totul bine si eventual se mai sareaza si pipereaza.
Carne de miel cu mazare
Pofta buna!