Felii de Miel cu Sos de Lămâie și Ierburi – Lamb Tagliata din: cotlet de miel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, rozmarin, oregano, usturoi. Lamb Tagliata, o reinterpretare elegantă a clasicului steak de miel, este o rețetă ce promite să transforme orice masă într-o ocazie specială. Combinând frăgezimea cărnii de miel […]
Carne de miel cu naut si grau
PrinteazaCarne de miel cu naut si grau din: grau, pasta de ardei dulce, ceapa, carne de miel, naut, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 300 g grau
- 3 linguri pasta de ardei dulce
- 2 cepe
- 800 g carne de miel
- 150 g naut
- 50 g unt
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi năutul şi grâul în vase separate, cu puţină sare. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în unt.
După 2 minute puneţi carnea tăiată în cubuleţe cât mai mici. Adăugaţi sare şi piper şi căliţi-o împreună cu ceapa 10 minute la foc mic.
Puneţi o cană cu apă şi lăsaţi să fiarbă acoperit până se evaporă toată apa.
Treceţi grâul fiert prin maşina de tocat şi puneţi-l peste carne.
Adăugaţi o ceşcuţă cu apă şi lăsaţi să mai fiarbă încă 10 minute, apoi punefi năutul fiert.
Potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi 3-4 minute la foc mic.
Separat, căliţi înăbuşit, în uleiul de măsline şi 5-6 linguri de apă, pasta de ardei cu puţină sare şi piper.
Opţional, în sosul acesta puteţi pune şi 2-3 căţei de usturoi. Serviţi preparatul fierbinte stropit cu sosul de ardei.
Carne de miel cu naut si grau
Pofta buna!
Steak de Miel cu Lămâie și Capere
Steak de Miel cu Lămâie și Capere din: steakuri de miel, ulei de masline, lamaie, capere, usturoi, sare, piper, patrunjel. Pentru iubitorii de gusturi fine și combinații de arome surprinzătoare, Steakul de Miel reprezintă o alegere culinară de neuitat. Această rețetă aduce în prim-plan delicatețea cărnii de miel, îmbogățită cu vibrația acidulată a lămâii și […]
Pofta buna!