Carne de miel cu spanac sau cu stevie
PrinteazaCarne de miel cu spanac sau cu stevie din: carne de miel, spanac, unt, faina, lapte, usturoi, bulion, sare, piper.
- 1 kg carne de miel
- 1 kg spanac sau ştevie
- 2 linguri cu unt
- 1 linguriţă cu făină
- sare
- piper
- 1 ceaşcă mare cu lapte
- usturoi
- 1 linguriţă cu bulion de roşii
Mod de preparare:
Spălaţi carnea şi tăiaţi-o felii groase, apoi căliţi-o în unt. Separat, pregătiţi spa nacul (sau ştevia) astfel: spălaţi frunză cu frunză, opăriţi 5 minute în apă clocotită ş apoi scurgeţi în sită. Tocaţi spanacul mărunt şi puneţi-l peste carne.
Umpleţi cratiţa cu zeamă de spanac, adăugaţi faina desfăcută în lapte, 1 linguriţă de bulion şi puţin usturoi tăiat.
Săraţi şi piperaţi mâncarea după gult şi puneţi să scadă în cuptor sau pe o tablă groasă pusă pe flacăra aragazului. Serviţi caldă, bine scăzută, cu pâine proaspătă şi vin alb demisec.
Pofta buna!