Carne de miel cu spanac sau cu stevie

Printeaza

Carne de miel cu spanac sau cu stevie din: carne de miel, spanac, unt, faina, lapte, usturoi, bulion, sare, piper.

Ingrediente:Carne de miel cu spanac sau cu stevie

  • 1 kg carne de miel
  • 1 kg spanac sau ştevie
  • 2 linguri cu unt
  • 1 linguriţă cu făină
  • sare
  • piper
  • 1 ceaşcă mare cu lapte
  • usturoi
  • 1 linguriţă cu bulion de roşii

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea şi tăiaţi-o felii groase, apoi căliţi-o în unt. Separat, pregătiţi spa nacul (sau ştevia) astfel: spălaţi frunză cu frunză, opăriţi 5 minute în apă clocotită ş apoi scurgeţi în sită. Tocaţi spanacul mărunt şi puneţi-l peste carne.

Umpleţi cratiţa cu zeamă de spanac, adăugaţi faina desfăcută în lapte, 1 linguriţă de bulion şi puţin usturoi tăiat.

Săraţi şi piperaţi mâncarea după gult şi puneţi să scadă în cuptor sau pe o tablă groasă pusă pe flacăra aragazului. Serviţi caldă, bine scăzută, cu pâine proas­pătă şi vin alb demisec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.