Carnea de oaie – Beneficii, contraindicatii, sfaturi si retete. Carnea de oaie este o sursă populară de proteină și se consumă în multe părți ale lumii. Nutriție: Carnea de oaie este bogată în proteine și nutrienți esențiali. Este o sursă bună de proteine de înaltă calitate, fier, zinc, seleniu, vitamina B12 și niacină. De asemenea, […]
Carne de oaie marinata la cuptor
PrinteazaCarne de oaie marinata la cuptor din: carne de oaie, sare, piper, paprica, ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan si cartofi.
Ingrediente:
- 1-1,2 kg de carne de oaie pe os
- sare
- piper negru măcinat
- paprica
- 0,5 pahar de ulei vegetal
- 1 ardei dulce
- 1 dovleac
- 1 vînătă medie
- 0,5 rădăcină de ţelină
- 300 g de bostan
- 1-2 cartofi
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, marinaţi-o într-un amestec de sare, piper roşu şi negru măcinat şi o parte din uleiul vegetal timp de 3-6 ore în dependenţă de cît de tînără este carnea.
Legumele curăţate, spălate se taie − ardeiul dulce şi bostanul felii mari, dovleacul, vînăta – rondele, rădăcina de ţelină şi cartoful – felii subţiri.
Carnea marinată o punem într-o formă unsă cu ulei vegetal şi o dăm la cuptor la temperatura de 150-160 de grade 1,5-2 ore pînă e gata.
Punem legumele într-o altă tavă unsă abundent cu ulei vegetal, punem legumele tăiate, sărăm un pic, le dăm la cuptor şi le coacem la temperatura de 130 de grade timp de 30-40 minute pînă se înmoaie.
Carnea gata o punem pe centrul farfuriei, în jurul ei punem legumele coapte.
Carne de oaie marinata la cuptor
Pofta buna!
Tocanita cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, rosii, pasta de ghimbir cu usturoi, chimion, coriandru, chili, turmeric, sare, frunza de dafin, ulei, scortisoara, cardamom Carnea de oaie se poate gati in multe feluri, iar gatita cu condimente din India cu siguranta va avea un gust deosebit. timp de preparare 35 minute, timp […]