Carne de pasare cu pilaf
PrinteazaCarne de pasare cu pilaf din: carne de pasare, orez, ardei, morcov, roie, sare, verdeata, unt.
- 200 g piept de pasăre sau 1 copan
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 1/2 ardei gras
- 1 morcov
- 1/2 roşie
- sare
- verdeaţă tocată
- 1 linguriţă cu unt
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, puneţi-o la fiert cu apă rece, iar când dă în clocot, aruncaţi apa şi spălaţi carnea şi vasul. Umpleţi cu 1 1 de apă rece, lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 30 min cu morcovul, roşia şi ardeiul.
Scoateţi carnea şi tăiaţi-o cubuleţe, împărţiţi supa. Alegeţi şi spălaţi orezul în mai multe ape, puneţi la fiert cu 4 ceşti de supă de pasăre şi sare.
Fierbeţi 20 de min, adăugaţi legumele tăiate felii şi carnea tăiată cubu leţe şi serviţi cald, cu felii de pâine uscată.
Pofta buna!