Carne pe grill

Printeaza

Carne pe grill din: carne de vita, carne de porc, pesmet, usturoi, smantana, unt, hasme, sare, piper, boia, ulei.

Ingrediente:Carne pe grill

  • 500 g carne tocată de vită
  • 150 g carne tocată de porc
  • 3 linguri pesmet
  • praf de usturoi
  • 4 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 2 legături haşme
  • 1 linguriţă boia
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine carnea tocată de vită cu cea de porc se adaugă pesmetul, smântână, sare şi piper si putin ustur0i. Se mestecă untul cu haşmele tăiate mărunt si boiaua, apoi se imparte in patru parti egale.

Din compoziţia de carne se modelează 4 chiftele, în mijlocul cărora s-a pus câte o porţie de unt condimentat. Se ung cu puţin ulei şi se pun în frigider pentru 15 minute.

Se pregăteşte grillul, iar chiftelele se prăjesc timp de 30 de minute, învârtindu-le din când în când şi stropindu-le cu uleiul rămas.

Ca garnitură se serveşte o baghetă unsă cu unt condimentat şi salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.