Carne picanta cu ardei si dovlecel
PrinteazaCarne picanta cu ardei si dovlecel din:file de vacă, ceapa, usturoi, ardei galben, ardei rosu, ceapa verde, dovlecel, varza, morcov, ardei iute rosu, ulei, piper, ghimbir, sos de rosii, oţet pentru zahăr..
- 400 g file de vacă
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei galben
- 1 ardei roşu
- 2 cepe verzi
- 1 dovlecel
- 1/2 varză
- 1 morcov
- 1 ardei iute roşu
- 3 linguri ulei
- piper
- ghimbir măcinat
- 2 linguri sos de roşii
- 1 lingură oţet pentru zahăr
Mod de preparare:
Speli carnea, o ştergi şi o tai în fâşii subţiri. Cureţi ceapa şi usturoiul, iar ceapa o tai rondele subţiri şi usturoiul îl tai cubuleţe. Speli şi cureţi ardeiul, ceapa verde, dovlecelul, varza şi morcovul.
Le laşi să se scurgă. Speli ardeiul iute, îl cureţi de seminţe şi apoi tai mărunt toate legumele. încingi 2 linguri de ulei şi prăjeşti carnea, apoi o scoţi afară.
In restul de ulei căleşti bine legumele (circa 8 minute). Adaugi carnea, condimentată cu piper, ghimbir, sosul de roşii şi oţetul. Pui zahăr după gust. Mâncarea o poţi servi cu orez fiert.
Pofta buna!