Carne picanta la tigaie
PrinteazaCarne picanta la tigaie din: carne de porc, usturoi, hasme, piper, sos de peste, otet de vin, sos de soia, pasta de curry, sos de chili, ulei, castravete, masline, nucsoara.
- 1 kg carne de porc fără grăsime
- 12 căţei de usturoi
- 2 haşme
- 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
- 3 linguri sos de peşte (gata preparat)
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 1 lingură sos de soia de culoare deschisă
- 1 lingură sos de soia de culoare închisă
- 1 lingură pastă de curry galbenă (gata preparată)
- 1 lingură sos de chili (gata preparat)
- 5 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 castravete amar
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- 2 linguri seminţe de susan
- nucşoară proaspăt rasă
Mod de preparare:
Se taie carnea fâşii de 4 cm lungime şi 2 cm lăţime şi se aşază într-un bol. Se curăţă usturoiul şi se taie felii subţiri. Se curăţă haşmele şi se taie cuburi.
Haşmele şi usturoiul se amestecă cu piper, sos de peşte, oţet de vin roşu, sos de soia, pastă de curry şi sos de chili.
Se toarnă sosul peste . carne, iar carnea se lasă cca 1 oră la marinat, acoperită. Se spală castraveţii, se taie în jumătate pe lungime şi apoi se taie felii. Se lasă măslinele la scurs şi se taie în jumătate.
Se încinge uleiul într-un wok şi se prăjeşte carnea. Se adaugă castraveţii amari, măslinele şi seminţele de susan.
Totul se condimentează cu nucşoară şi se mai lasă încă 7 minute pe foc. Compoziţia se aşază pe farfurii şi se serveşte.
Carne picanta la tigaie
Pofta buna!