Carne de porc cu alune si orez
PrinteazaCarne de porc cu alune si orez din: amidon, faina, carne de porc, morcov, telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos de soia, ananas, orez, alune, sare, piper, piper.
- 20 g amidon
- 50 g faina
- 500 g carne de porc
- un morcov
- o telina mica
- un fenicul
- 110 g zahar tos
- 75 ml ulei de masline
- sos de soia
- o conserva ananas
- 200 g orez
- 100 g alune
- 250 ml apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge puţin ulei, se adaugă morcovul şi ţelina date pe râzătoare şi feniculul tocat mărunt.
Se călesc 3 minute, se adaugă zahărul tos, o linguriţă de sare, oţetul, o lingură de sos de soia şi apa în care s-a dizolvat amidonul.
Se lasă să fiarbă până ce zahărul s-a topit şi sosul a început să se îngroaşe.
Se adaugă ananasul scurs de suc şi tăiat cubuleţe, se ia de pe foc şi se acoperă cu o farfurie.
Carnea de porc se spală, se scurge de apă, se taie cuburi sau bucăţi subţiri, se condimentează şi se trec prin făină.
Se prăjesc în uleiul rămas până ce devin maronii şi se scot într-un castron.
Se fierbe orezul cu puţină sare, se pune în castronele, se aşază deasupra carnea prăjită, se toarnă sosul şi se presară alune.
Se serveste totul imediat, deoarece daca se raceste isi schimba gustul initial.
Carne de porc cu alune si orez
Pofta buna!