Carne de porc cu alune si orez

Printeaza

Carne de porc cu alune si orez din: amidon, faina, carne de porc, morcov, telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos de soia, ananas, orez, alune, sare, piper, piper.

 

Ingrediente:Carne_de_porc_cu_alune_si_orez

  • 20 g amidon
  • 50 g faina
  • 500 g carne de porc
  • un morcov
  • o telina mica
  • un fenicul
  • 110 g zahar tos
  • 75 ml ulei de masline
  • sos de soia
  • o conserva ananas
  • 200 g orez
  • 100 g alune
  • 250 ml apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se încinge puţin ulei, se adaugă morcovul şi ţelina date pe râzătoare şi feniculul tocat mărunt.

Se călesc 3 minute, se adaugă zahărul tos, o linguriţă de sare, oţetul, o lingură de sos de soia şi apa în care s-a dizolvat amidonul.

Se lasă să fiarbă până ce zahărul s-a topit şi sosul a început să se îngroaşe.

Se adaugă ananasul scurs de suc şi tăiat cubuleţe, se ia de pe foc şi se acoperă cu o farfurie.

Carnea de porc se spală, se scurge de apă, se taie cuburi sau bucăţi subţiri, se condimentează şi se trec prin făină.

Se prăjesc în uleiul rămas până ce devin maronii şi se scot într-un castron.

Se fierbe orezul cu puţină sare, se pune în castronele, se aşază deasupra carnea prăjită, se toarnă sosul şi se presară alune.

Se serveste totul imediat, deoarece daca se raceste isi schimba gustul initial.

Carne de porc cu alune si orez

Carne_de_porc_cu_alune_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.