Carne de porc cu castane
PrinteazaCarne de porc cu castane din: carne de porc cu sorici, vin din orez, ulei de floarea soarelui, zahar, praz, ghimbir, supa de carne, sare, piper, stelute de anason, castane, varza.
Ingrediente:
- 500 g carne porc cu sorici, fara os
- 2 linguri vin din orez
- 50 ml+1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 lingura de zahar
- 50 g praz amestecat cu ghimbir
- 400 ml supa de carne sau de pasare
- Sare, piper macinat
- 5 stelute de anason intregi
- 200 g castane comestibile
- 500 g varza chinezeasca tanara
Mod de preparare:
Carnea de porc o speli si o stergi bine cu un servet curat. Apoi o tai bucati lungi de 3 cm si late de 2 cm.
O amesteci cu 1 lingura din vinul din orez. Prazul il tai in bucati mari si-l amesteci cu ghimbirul.
Incalzesti o tigaie wok, pui in ea 50 ml ulei si prajesti carnea la foc iute, pana soriciul devine crocant.
Scoti bucatile si le lasi la o parte. In grasimea ramasa in wok pui 1 lingura de zahar pe care il topesti, amestecandu-l.
Adaugi 50 ml apa, amesteci bine si dai tigaia deoparte.
Pui carnea prajita intr-o oala adanca, adaugi supa cat sa acopere bucatile.
Amestecul cu zahar pe care il torni printr-o sita peste carne. Adaugi prazul cu ghimbir, 1 lingura cu vin de orez, sare, piper si stelutele de anason.
Pui la fiert si scoti spuma la nevoie. Fierbi totul inabusit, circa 1 ½ ora.
Tai castanele in sferturi, le pui la fiert in apa 5 minute, apoi le decojesti.
Dupa o ora, le adaugi peste carne si le lasi inca ½ de ora. In wok infierbanti 1 lingura de ulei si calesti frunzele de varza 5 minute.
Le scoti, le asezi pe platou, aranjezi deasupra carnea si castanele. Jumatate din sosul din oala il torni peste carne si apoi servesti.
Pofta buna!
Nu ma gandeam sa combin carnea de porc cu castanet, dar a iesit in preparat foarte bun. Va recomand.