Muschi de porc la gratar cu ghimbir din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3 catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2 crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir Mod de preparare: Intr-un […]
Carne de porc cu ghimbir si ananas
PrinteazaCarne de porc cu ghimbir si ananas din: file de porc, ghimbir, usturoi, ardei roşii chili, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui, compot de ananas tăiat cubuleţe, oţet de orez, sos de soia, sherry, zahar, supă de pui (instant), amidon alimentar.
- 750 g file de porc
- 50 g ghimbir
- 4 căţei de usturoi
- 3 ardei roşii chili
- 5 roşii
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 cutie compot de ananas tăiat cubuleţe
- 4 linguri oţet de orez
- 4 linguri sos de soia
- 40 ml sherry
- 2 linguri zahăr
- 250 ml supă de pui (instant)
- 2 linguriţe amidon alimentar
Mod de preparare:
Carnea o tai fâşii, ghimbirul îl cureţi, îl tai felioare foarte subţiri, iar usturoiul îl zdrobeşti.
Tai ardeii de chili în două pe lungime, înlături sâmburii şi îi tai felii.
Crestezi, roşiile, unde a fost codiţa, le pui sub jet de apă rece, le cureţi de pieliţă, apoi le tai pătrăţele, într-un wok sau tigaie de teflpn încingi ambele feluri de ulei şi pui carnea la prăjit.
Adaugi ghimbirul, usturoiul şi chili, amesteci, apoi adaugi roşiile şi ananasul şi laşi să se prăjească totul câteva minute.
Urmează oţetul, sosul de soia, cherry şi zahărul.
Torni 3/4 din cantitateajde supă şi laşi cam 3 minute să fiarbă mâncarea. în rdstul de supă dizolvi amidonul şi torni apoiuniform peste amestecul din tigaie.
După încă 3 minute; iei mâncarea de’ pe foc si o servesti alături de orezul fiert.
Pofta buna!
poate iti place si:
Muschi de porc la gratar cu ghimbir
Pofta buna!