Carne de porc cu legume – reteta usor de preparat
PrinteazaCarne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare.
- 800 g cotlet de porc fara os
- 75 g unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- 4-6 catei de usturoi
- sare
- piper macinat
- 2 cepe rosii
- 4-6 morcovi
- 6 ardei
- 300 g mazare prefiarta
Mod de preparare:
Se feliază carnea, apoi bucăţile se pun la călit în ulei şi unt. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă mărunt sau se pasează cu blenderul.
Se curăţă morcovii, se feliază şi se adaugă peste carne, la înăbuşit.
Se feliază ardeii, se pun şi ei peste carne şi morcovi şi se fierb în tigaie. Se adaugă apă puţin câte puţin, până se frăgezesc.
Spre final, se adaugă sarea şi piperul, mazărea prefiartă şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie şi mazărea.
Carne de porc cu legume
Pofta buna!