Carne de porc cu morcov si tarhon
PrinteazaCarne de porc cu morcov si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa, tarhon, rom, ulei de masline, sare, piper.
- 400 g pulpa de porc
- 300 g morcov
- 1 ceapa
- 1 legatura tarhon
- 50 ml rom
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o pe un servet. Taiati carnea in felii de circa 1 cm grosime, apoi feliile taiati-le in cubulete cu latura de circa 1 cm si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti intr-o tigaie mai mare uleiul si puneti carnea. Prajiti-o 2 minute la foc mare, apoi adaugati ceapa curatata, spalata si taiata julienne si morcovii, curatati si taiati in betisoare. Prajiti ceapa si morcovii impreuna cu carnea inca 3-4 minute, dupa care puneti in tigaie romul, tarhonul tocat mai mare si potriviti de sare si piper.
Adaugati 100 ml apa si lasati la foc mare inca 5 minute sau pana cand se evapora aproape toata apa din tigaie. Serviti preparatul cald ornat cu frunzulite de tarhon.
Carne de porc cu morcov si tarhon
Pofta buna!