Carne de porc rumenita in sos dulce
PrinteazaCarne de porc rumenita in sos dulce din: carne de porc, zahăr, usturoi verde sau uscat, vin, untură, glutanat de sodiu, sos de soia.
- 200 g carne de porc
- 1 lingură de zahăr
- 50 g usturoi verde sau uscat
- 1 lingură vin
- 3 linguri untură
- 1 linguriţă glutanat de sodiu
- 1 lingură sos de soia
Mod de preparare:
Se fierbe carnea timp de douăzeci şi cinci de minute în apă. Se scoate din oală şi, după ce se răceşte, se taie felii de şapte centimetri lungime şi un centimetru grosime.
Se înlătură părţile dure ale usturoiului, după care se taie bucăţi de trei centimetri. Se spală.
Se încinge tigaia, se pune unţura în ea şi, după ce s-a topit, se adaugă usturoiul şi se. amestecă, aproximativ un minut.
Se adaugă carnea şi vinul. Se amestecă până începe să îşi degaje aroma.
Se adaugă sosul de soia, zahărul şi glutanatul de sodiu şi se amestecă Se serveşte imediat.
Pofta buna!
Simpla si buna reteta asta