Carne de porc cu usturoi verde si sos de soia
PrinteazaCarne de porc cu usturoi verde si sos de soia din: carne de porc, usturoi verde, ulei de arahide, sos de soia, vin roşu, făină, bicarbonat, ou, sare.
- 500 g carne de porc
- 175 g usturoi verde
- 2 linguri ulei de arahide
- 3 linguriţe sos de soia
- 1 lingură vin roşu
- 2 linguriţe făină
- bicarbonat
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Carnea, tăiată felii subţiri, se trece printr-un amestec de ou cu făină dizolvată în apă şi se prăjeşte, pe ambele feţe, în ulei bine încins.
Se adaugă sosul de soia şi vinul, amestecându-se uşor.
Se pun usturoiul spălat, tăiat fâşii pe lung, sarea şi bicarbonatul. Se prepară la foc iute, amestecând din când în când, până ce carnea este bine făcută.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!