Carne stratificată cu şuncă si brânză
PrinteazaCarne stratificată cu şuncă si brânză din: carne de porc, cascaval, sunca, bacon, oua, sare, piper, ulei, pesmet, maioneza, smantana, porumb, usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel verde.
Ingrediente:
- 15 felii carne de porc (sau pui)
- 15 felii cascaval
- 15 felii sunca presata
- cateva felii de bacon
- 3 oua intregi
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 3 linguri pesmet pentru tava
pentru sosul tartar:
- 1/2 cana maioneza (250 g)
- 1 cana smantana
- 1 conserva porumb dulce
- 2 catei usturoi
- sare
- piper
- putin zahar
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Ungi o tavă yena cu ulei şi presari pesmet. Carnea feliată şi condimentată cu sare şi piper o treci prin făină şi ouăle bătute
. Pui în tavă un rând de carne, apoi un rând de caşcaval, un rând de şuncă presată, şi tot aşa până se termină ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie cu felii de bacon. Acoperi vasul cu staniol şi îl dai la cuptor pentru 45 de minute, apoi iei staniolul de pe tavă şi mai dai tava la cuptor pentru 10-15 minute, până se rumeneşte baconul de deasupra.
Pentru sosul tartar amesteci bine toate ingredientele usturoiul trebuie pisat, iar pătrunjelul
Pofta buna!