Carne tocata cu conopida
PrinteazaCarne tocata cu conopida din: carne tocata, conopida, morcovi, cartofi, orez, piper, sare, verdeata, ulei, ceapa, smantana, oua, lapte.
- 600 g carne tocată amestec
- 1 conopidă de circa 600-700 g
- 2 morcovi
- 700 g cartofi albi
- 1 ceaşcă orez
- piper
- sare
- verdeaţă
- ulei
- 1 ceapă
- smântână
- 1-2 ouă
- 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare:
Cartofii, conopida şi morcovii îi pui la fiert în apă uşor sărată. Căleşti ceapa cu o lingură de ulei şi o amesteci cu carnea tocată, orezul şi verdeaţa.
Ungi o tavă cu grăsime şi întinzi într-un singur strat carnea. Tai legumele felii şi le aşezi peste stratul de carne, cât mai combinat.
Baţi o ceaşcă de smântână cu ouăle, sare după gust şi o ceaşcă de lapte şi torni peste amestec. Dai la cuptor, la foc mic, 40-50 de minute.
Serveşti mâncarea cu smântână.
Carne tocata cu conopida
Pofta buna!