Carne tocata cu rosii, chili si fasole
PrinteazaCarne tocata cu rosii, chili si fasole din: ulei, ceapa, usturoi, ardei iute verde, carne tocată de vită, roşii, bulion, supă de carne, sare, piper, oregano uscat, ardei graşi roşii, boabe de fasole roşie din conservă.
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute verde
- 600 g carne tocată de vită
- 4 roşii mari decojite
- 2 linguri bulion
- 400 ml supă de carne
- sare, piper
- 1 linguriţă oregano uscat
- 2 ardei graşi roşii
- 400 g boabe de fasole roşie din conservă
Mod de preaprare:
Se curăţă ardeiul iute de cotor, pieliţe şi seminţe şi se taie pulpa rondele. Se încinge uleiul într-o cratiţă mare şi se căleşte ceapa tocată; se adaugă usturoiul pisat şi ardeiul iute; se prăjesc şi ele 1 min.
Apoi se adaugă carnea tocată şi se amestecă; se prăjeşte până ce începe să se sfărâme. Se taie cuburi roşiile şi se adaugă la carne, apoi se toarnă bulionul şi supa.
Se condimentează cu sare, piper şi oregano; se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă cca 2 ore. Se amestecă din când în când.
Se decojeşte ardeiul gras (folosind ustensila cu lamă pentru curăţat cartofii); se îndepărtează cotorul cu seminţe şi pieliţele albe şi se adaugă bucăţile de ardei cu 20 min. înainte de a se epuiza timpul de înăbuşit.
La final se adaugă boabele de fasole scurse, se amestecă, se condimentează şi se servesc. Cea mai bună garnitură sunt tortillas proaspete şi calde.
Carne tocata cu rosii, chili si fasole
Pofta buna!