Carne tocata cu fasole si chimen
PrinteazaCarne tocata cu fasole si chimen din: carne tocată de vită, roşii cuburi de la conservă, boabe de fasole roşie (conservă), ceapa, usturoi, seminţe de chimen (strivite întâi într-un mojar), pudră de chili, boia dulce, concentrat de vită, bulion.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de vită
- 400 g roşii cuburi de la conservă
- 400 g boabe de fasole roşie (conservă)
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingurinţă seminţe de chimen (strivite întâi într-un mojar)
- 1 linguriţă pudră de chili
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 cub concentrat de vită
- 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Incingi două linguri de ulei vegetal într-o tigaie încăpătoare (wok), la foc mediu, apoi căleşti ceapa tocată mărunt, până ce devine aurie (aproximativ 5 minute), cu grijă, să nu se ardă.
Adaugi apoi usturoiul tocat mărunt şi condimentele, pe care le poţi ajusta după preferinţe şi mai căleşti apoi timp de 1 minut, amestecând.continuu.
Pui toată carnea tocată în tigaie, mărunţind-o cu o lingură sau o furculiţă de lemn şi laşi la călit timp de 5 minute sau până ce toată carnea s-a închis la culoare.
Amesteci constant, altfel carnea se va prinde de fund. Dacă a lăsat carnea prea mult suc, verşi un pic cu grijă, ori dai focul mâi iute şi laşi să se evapora sucul.
Adaugi roşiile cuburi, fasolea roşie, în prealabil scursă şi clătită, precum şi bulionul amestecat cu o lingură de apă.
Sfărâmi apoi cubul de vită şi îl adaugi la compoziţia din tigaie. Acoperi tigaia cu un capac şi laşi amestecul astfel format să fiarbă la foc mic, timp de 45 de – minute.
Cu 10 minute înainte de final, adaugi sare şi piper după gust, dar verifici şi raportul condimentelor puse anterior.
Preparatul este minunat Servit cu orez, dar merge şi cu piure de cartefi sau simplu, cu o pâine bună. Pentru un plus de savoare, poţi să adaugi nişte caşcaval ras deasupra, în farfurie.
Carne tocata cu fasole si chimen
Pofta buna!