Carne tocată in formă
PrinteazaO reteta delicioasa de carne tocata in forma din: sare, ulei, zahar, morcovi, chifla, ceapa, amestec de carne tocata, ou, piper, patrunjel, cimbru, maghiran si oua fierte.
- sare
- 1 linguriţă de ulei
- 1 linguriţă de zahar
- 4 morcovi
- 1 chiflă veche de o zi
- 1 ceapă tocată
- 600 g de amestec de carne tocată
- 1 ou
- piper
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- câte o liguriţă de cimbru şi măghiran tocate
- 2 ouă fierte tare
Mod de preparare:
Fierbeţi cca. 500 ml de apă cu sare, cu untul şi zahărul. Curăţaţi morcovii, fierbeţi-i în apa de mai sus cca. 15 minute, apoi lăsaţ-i să se scurgă.
Inmuiaţi chifla, apoi stoarceţi-o. Frământaţi-o cu ceapa, carnea tocată, oul, sarea, piperul, verdeaţa.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. 3 Cu jumătate din cantitatea de carne umpleţi o formă de chec.
Aşezaţi ouăle şi morcovii în aceeaşi formă, apoi acoperiţi totul cu cealaltă jumătate de amestec de carne şi daţi aşa-zisul drob cca. 1 oră la cuptor. O garnitură de piure de cartofi ar fi potrivită.
Carne tocată in formă
Poftă bună!