Carne tocată in formă

Printeaza

O reteta delicioasa de carne tocata in forma din: sare, ulei, zahar, morcovi, chifla, ceapa, amestec de carne tocata, ou, piper, patrunjel, cimbru, maghiran si oua fierte.

Ingrediente:Carne tocată in formă

  • sare
  • 1 linguriţă de ulei
  • 1 linguriţă de zahar
  • 4 morcovi
  • 1 chiflă veche de o zi
  • 1 ceapă tocată
  • 600 g de amestec de carne tocată
  • 1 ou
  • piper
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • câte o liguriţă de cimbru şi măghiran tocate
  • 2 ouă fierte tare

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cca. 500 ml de apă cu sare, cu untul şi zahărul. Curăţaţi morcovii, fierbeţi-i în apa de mai sus cca. 15 minute, apoi lăsaţ-i să se scurgă.

Inmuiaţi chifla, apoi stoarceţi-o. Frământaţi-o cu ceapa, carnea tocată, oul, sarea, piperul, verdeaţa.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. 3 Cu jumătate din cantitatea de carne umpleţi o formă de chec.

Aşezaţi ouăle şi morcovii în aceeaşi formă, apoi acoperiţi totul cu cealaltă jumătate de amestec de carne şi daţi aşa-zisul drob cca. 1 oră la cuptor. O garnitură de piure de cartofi ar fi potrivită.

Carne tocată in formă

Carne tocată in formă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.