Carne tocata pe gratar

Printeaza

Carne tocata pe gratar din: carne tocata, branza feta, rosie, ou, ceapa, usturoi, cimbru, boia, sare, piper, anason, carambola, ulei de masline si pesmet.

Ingrediente:Carne tocata pe gratar

  • 1 kg carne tocata
  • 50 g branza feta
  • 1 rosie
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita anason
  • 1/2 lingurita fructe stea (carambola)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa şi usturoiul, le tocii mărunt şi amesteci jumătate din ele cu cimbru, boia, sare, pi­per şi jumătate din carnea tocată.

Formezi rulouri lungi de grosimea degetului şi le aşezi în frigider.

Prăjeşti într-o tigaie, fără adaos de ulei, pesme­tul, seminţele de anason şi fructele stea, pentru 5 minute, apoi laşi să se ră­cească.

Decojeşti roşia, în­depărtezi seminţele şi o tai cubuleţe, apoi le adaugi şi pe ele în tigaie. Fărâmiţezi brânza.

Amesteci totul cu restul de carne, ceapă, usturoi, sare, piper şi ou. Laşi compoziţia la frigider pentru 1 oră.

Din acest amestec formezi fripturi de dimensinea unei farfurii mai mici.

Le ungi cu ulei de măsline, ca şi pe rulou­rile pregătite anterior. Aşezi totul pe grătar.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.