Carne tocata cu morcovi la cuptor
PrinteazaCarne tocata cu morcovi la cuptor din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, carne tocata de vita, unt, porumb, sare, piper, pasta de tomate, patrunjel, supa de carne.
- 400 g cartofi (nu de fiert)
- 300 g ţelină
- 1 ceapă
- 500 g morcovi tineri
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei
- 400 g carne tocată, de vită
- 40 g unt
- 200 g porumb congelat sau de la cutie
- sare
- piper alb măcinat
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 cub pentru supă de carne, dizolvat în 250 ml apă
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi ţelina, apoi le tai în cubuleţe. îi pui în supa de carne, îi acoperi şi laşi totul să fiarbă circa 20 de minute.
Intre timp, speli morcovii, îi cureţi şi îi tai în rondele subţiri. Toci mărunt ceapa şi morcovul curăţate.
Prăjeşti în ulei carnea tocată, amestecând continuu, până se schimbă la culoare. Adaugi ceapa, usturoiul şi morcovul, condimentezi cu sare, piper şi pastă de tomate, apoi laşi să fiarbă timp de 5 minute.
Pasezi cartofii fierţi şi ţelina în supă, cu o paletă de cartofi, apoi adaugi 20 g unt.
Speli pătrunjelul, îl toci foarte mărunt şi îl adaugi în amestec, păstrând jumătate de lingură.
Condimentezi cu sare şi piper. Adaugi porumbul peste carnea tocată şi întinzi amestecul obţinut într-un vas termorezistent.
Intinzi deasupra piureul de cartofi cu ţelină şi presari untul rămas. Introduci vasul în cuptorul încins la 200 grade Celsius, pentru 25 de minute.
Presari pătrunjelul păstrat şi serveşti preparatul cald.
Carne tocata cu morcovi la cuptor
Pofta buna!