Carne tocata cu rosii la cuptor

Printeaza

Carne tocata cu rosii la cuptor din: rosii, carne tocata, paine, ceapa, ulei, oua, usturoi, faina, frunze de telina, busuioc, oregano, unt, piper, sare, grasime si pesmet pentru uns tava.

Ingrediente:

  • 6 roşii
  • 800 g carne tocată
  • 2 felii de pâine
  • 2 ce­pe
  • 1 lingură de ulei
  • 2 ouă
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 1 legătură frunze de ţelină
  • 4 crenguţe busuioc
  • 1 vârf de cuţit de oregano
  • 2 linguri de unt
  • piper negru
  • sare
  • grăsime şi pesmet pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Carne tocata cu rosii la cuptor: Carnea să fie un amestec de porc şi vită. Se taie  mărunt 1 ceapă şi se căleşte în ulei.

Pune miezul feliilor de pâine în puţină apă. Amestecă carnea tocată cu două linguri de apă.

Adaugă ceapa călită, miezul de pâine, ouăle, făina, usturoiul presat cu sare, frunzele de ţelină tocate şi 2 cren­guţe de busuioc.

Asezonează cu oregano, piper, sare şi a- mestecă cu o lingură de lemn, până când devine o pastă.

Unge o tavă cu unt, presară pesmet şi pune compoziţia de carne. Fă cu mâna 6 găuri. Taie roşiile cu un cuţit în partea de sus şi dă-le cu sare şi piper.

Pune-le în găurile făcute şi presară pe suprafaţă unt topit. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200° C, cam 20 de minute.

Ceapa rămasă se taie inele. înainte de coacere, pune inelele de ceapă pe roşii şi mai lasă la cuptor încă 5 minute.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.