Ficăței de vită cu ceapă la tigaie din: ficatei de vita, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăței de vită 2 cepe mari 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Mod de preparare: Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri. Zdrobiți […]
Carne de vita cu arpagic si fasole
PrinteazaCarne de vita cu arpagic si fasole din: carne de vita, vin, arpagic, ulei, sare, piper, foi de dafin, fasole, usturoi, verdeata si patrunjel.
- 600 g carne de vită
- 3 linguri de vin sec
- ½ pahar arpagic
- 1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină
- sare
- piper negru măcinat
- foi de dafin
- 3-4 roşii
- 1½ pahare fasole
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 linguri de verdeaţă tocată
- 4-5 crenguţe de pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de la marginea groasă sau subţire se tăie cîte 1 bucată la porţie, se bate, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei, cu vin sec, se adaugă o crenguţă de pătrunjel, foile de dafin, cîţiva bulbi de arpagic, se amestecă totul, se presează bine în vas şi se lasă pentru 25-30 minute să se marineze.
În timpul marinarii se amestecă de 2 ori. Foile de dafin şi pătrunjelul se scot de a se pune la prăjit.
Carnea se rumeneşte cu ceapă, se pune în ceaun, se adaugă roşiile tocate, fasolea fiartă, sarea, piperul, verdeaţa tocată, usturoiul pisat şi vinul.
Se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe timp de 30-40 minute.
Dacă mîncarea se pregăteşte din alte feluri de carne, atunci după prăjire se toarnă bulion, se înăbuşă, apoi se pune fasolea şi se mai înăbuşă cum s-a descris mai sus.
Carne de vita cu arpagic si fasole
Pofta buna!
Burgeri de vita cu avocado din: carne tocata de vita, avocado, ceapa rosie, chifle, sare, piper, ulei de masline, salata verde. Carnea de vită este bogată în proteine, fier, zinc, vitamina B12, niacină și riboflavină. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din corpul nostru, iar fierul este important pentru producerea de hemoglobină, care […]
Pofta buna!